Громади можуть встановлювати місцеві податки та збори за спрощеним порядком

Громади можуть встановлювати місцеві податки та збори за спрощеним порядком

Президент України 5 квітня підписав Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану" від 24.03.2022 № 2142-ІХ. Запропоновані Державною регуляторною службою України норми закону щодо спрощення процедури встановлення місцевих податків та зборів, а також пільг з їх сплати, в умовах воєнного стану були підтримані. Тепер громади можуть встановлювати місцеві податки та збори за спрощеним порядком.

Джерело

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.

У разі, якщо ви передплатник
наших друкованних видань - усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо якщо ви читач порталу
та
вам потрібна консультація експертачи детальніша інформаційна підтримка,
ви можете передплатити
наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Формування штатного розпису в ОМС

Розглянуто посади та порядок затвердження штатів органів місцевого самоврядування, правила формування номенклатури посад та критерії відповідності зазначених посад з кодами Класифікатора професій.
13630

Визначення назв посад та питань оплати праці в ОМС

Як визначити назви посад у органах місцевого самоврядування (ОМС), як під них підібрати розміри посадових окладів та що й з чим має узгоджуватися у кадрових, внутрішніх документах та звітності ОМС.
7798

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
104217

Як здійснити розрахунок заробітної плати старости: приклади

Староста – важлива посада в сучасних органах місцевого самоврядування. Дізнаємося, як розрахувати зарплату старости. Який староста має посадовий оклад, доплати й надбавки, оздоровчі, матеріальну допомогу. Закріпимо все на прикладі, що містить і бухгалтерські проведення.
17785

Стаж служби в ОМС: як обчислювати швидко та без помилок

Вислуга років пов’язана з певними заохоченнями, які отримують службовці органів місцевого самоврядування. Через це питання кількості місяців стажу є суттєвим: це й надбавка, й додаткові дні відпустки. Як визначається стаж в ОМС – у цьому огляді.
14723

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді