Держслужбовців скорочуватимуть. НАДС розробило методику

На державні органи чекає функціональний аудит за методикою, яку підготувало НАДС. Відповідно до уточненого переліку завдань органи визначатимуть кількість персоналу.

Про це розповіла голова НАДС Наталія Алюшина.

«Завдання держави на сьогодні — скоротити видатки на утримання держапарату, але при цьому зберегти його дієвість. Очевидно, що частина завдань і функцій державних органів тимчасово стала неактуальною. Деякі потребують перегляду чи адаптації до умов війни», — зауважила чиновник.

НАДС опрацювало методику, що дозволяє будь-якому органу публічної влади провести функціональний аудит своєї діяльності та виокремити пріоритетні напрями.

«Наша методика дозволяє усім органам влади відмовитися від зайвих функцій та витрат. І навпаки — сконцентруватися на наданні необхідних для людей послуг, — зауважила Н. Алюшина. — Інституції зможуть коректно визначати кількість персоналу, необхідного для виконання уточненого переліку завдань. Десь він може бути скорочений, а в інших місцях — навпаки доданий».

Апробацію розробленої методики НАДС розпочало з себе. Невдовзі після того, як отримають результати, буде визначено курс змін у НАДС, а сама методика буде запропонована усім органам публічної служби.

Любі читачі, команда Експертус Головбух продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку.

У разі, якщо ви передплатник наших друкованних видань
— усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо ви читач порталу та вам потрібна консультація експерта
чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити наші електронні продукти
«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» зі знижкою 50%.

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
93427

Довідка ОК-5 для підтвердження страхового стажу

Якщо працівник працює менше року чи шести місяців і захворів, бухгалтеру аби правильно нарахувати допомогу по тимчасовій непрацездатності чи допомогу по вагітності та пологах потрібно знати страховий стаж працівника. Розглянемо чим потрібно підтверджувати страховий стаж та чи потрібно вимагати від працівника довідку за формою № ОК-5.
35284

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
14151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді