Мінфін роз’яснив про організацію внутрішнього аудиту в період воєнного стану

Мінфін роз’яснив про організацію внутрішнього аудиту в період воєнного стану

Працюємо та підтримуємо економіку разом!

Мінфін у листі «Про надання роз'яснення» від 20.03.2022 № 33020-07-5/6432 відреагувало на звернення працівників підрозділів внутрішнього аудиту державних органів щодо можливості внутрішнього аудиту в період воєнного стану.

У листі йдеться, що нормативно-правові акти з питань внутрішнього аудиту не встановлюють обмежень щодо дистанційного (камерального) проведення внутрішніх аудитів, а також інших необхідних управлінських рішень, які би забезпечували діяльність підрозділу внутрішнього аудиту в умовах режиму воєнного стану.

Тому керівник підрозділу внутрішнього аудиту, враховуючи поточні умови, які спричинені воєнним станом, має переглянути внутрішні документи з питань внутрішнього аудиту та за необхідності готувати відповідні зміни до них, враховуючи особливості діяльності відповідного державного органу.

Крім того, керівнику підрозділу внутрішнього аудиту доцільно розглянути питання щодо можливості проведення внутрішніх аудитів зокрема, дистанційного або камерального у разі наявності доступу до документів, інформації та баз даних, необхідних щоб провести внутрішні аудити.

Якщо керівник державного органу прийме рішення залучити керівника та/або працівників підрозділу внутрішнього аудиту до консультаційної діяльності (наприклад, стосовно надання методологічної допомоги, дорадчої участі у робочих групах (або комісіях) тощо), то необхідно вжити заходи, аби обмежити негативний вплив на їх незалежність та об'єктивність, а також врахувати кваліфікаційну спроможність підрозділу внутрішнього аудиту та можливий вплив на безпосереднє проведення внутрішніх аудитів.


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8620

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
18989

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді