Чи проводити атестацію робочих місць, якщо не ведеться виробнича діяльність

Головне управління Держпраці у Запорізькій області пояснило, чи проводити атестацію за умовами праці на робочих місцях, на яких тимчасово ніхто не працює, бо припинена робота деяких структурних підрозділів підприємства.

Чи проводити атестацію робочих місць, якщо не ведеться виробнича діяльність

⚡️ ЯК ЗМІНИЛИСЯ ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ З 24 БЕРЕЗНЯ ⚡️

Атестацію робочих місць за умовами праці проводять згідно з Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженим постановою КМУ від 01.08.1992 № 442, та Методичними рекомендаціями, затвердженими постановою Мінпраці від 01.09.1992 № 41, у строки, які передбачає колективний договір, але не рідше ніж раз на п'ять років.

Там, де виробництво припинене, провести дослідження факторів виробничого середовища, віднести робочі місця до категорії зі шкідливими та важкими умовами праці та визначити право працівників на пільги й компенсації, не порушуючи вимоги Методичних рекомендацій, неможливо.

Тож атестацію на робочих місцях, де не ведеться виробнича діяльність, не проводять. Після поновлення виробничої діяльності на цих робочих місцях необхідно провести атестацію якнайшвидше.

За інформацією ГУ Держпраці у Запорізькій області


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Штатний розпис 2024

Окремі форми штатного розпису змінили, кого це стосується, яку форму штатного розпису обрати та як заповнити розглянемо далі у публікації.
152479

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді