Подали до ДПС документ в електронній формі: які строки та порядок отримання першої та другої квитанцій

Податківці нагадали, якщо отримали першу квитанцію — електронний документ вважають таким, що адресат не одержав.

Подали до ДПС документ в електронній формі: які строки та порядок отримання першої та другої квитанцій

Працюємо та підтримуємо економіку разом! Для вас передплата на пів року лише за 50%

Другу квитанцію орган контролю формує не пізніше ніж наступного робочого дня з моменту, коли сформував першу квитанцію, якщо інше не встановили нормативно-правові акти та Порядок обміну електронними документами з контролюючими органами», затверджений наказом Мінфіну від 06.06.17 № 557 (далі – Порядок № 557) (п. 9 розд. ІІ Порядку № 557).

Друга квитанція підтверджує, що орган контролю прийняв/зареєстрував електронний документ або повідомив про те, не прийняв його.

У другій квитанції орган контролю зазначає:

  • реквізити прийнятого/зареєстрованого електронного документа або неприйнятого (із зазначенням причини);
  • результати обробки в органі контролю (дата та час прийняття/реєстрації або неприйняття);
  • реєстраційний номер;
  • дані про автора та підписувача/підписувачів електронного документа та автора квитанції.

На другу квитанцію орган контролю накладає печатку, шифрує її та надсилає автору електронного документа. Другий примірник другої квитанції зберігає орган контролю (п. 10 розд. ІІ Порядку № 557).

За наявності другої квитанції про прийняття електронного документа датою та часом, коли орган контролю прийняв/зареєстрував електронний документ вважають дату та час, що зафіксували в першій квитанції (п. 11 розд. ІІ Порядку № 557).

Якщо автор надіслав до органу контролю декілька примірників одного електронного документа*, оригіналом вважають документ, що надіслали останнім до закінчення граничного строку його подання, за умови, що його правильно сформували та прийняли/зареєстрували, про що автору надійшла друга квитанція про прийняття (п. 12 розд. ІІ Порядку № 557).

_____________

*У разі виправлення, неотримання першої квитанції тощо.

За інформацією ГУ ДПС у Чернівецькій області


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341571

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90413

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66140

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3499

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді