Мінцифри надало відповіді на поширені запитання щодо оформлення допомоги ВПО

Віднедавна послуга «Оформлення допомоги для ВПО» знову доступна у застосунку Дія. Мінцифри зібрало найпоширеніші запитання, що користувачі ставлять у соцмережах.

Мінцифри надало відповіді на поширені запитання щодо оформлення допомоги ВПО

⚡️ «Озброєння» Порядку № 100: як розрахувати середню з 29 квітня

Я подав на виплату для ВПО в Дії. Коли отримаю кошти?

Після подання заяви на оформлення допомоги для ВПО в Дії її спрямовують до Управління соцзахисту населення (УСЗН) на розгляд і призначення суми грошової допомоги відповідно до Вашого статусу.

УСЗН передає цю інформацію до Мінсоцполітики, яке проводить виплати.

Строк зарахування коштів залежить від того, коли Ощадбанк за поданням Мінсоцполітики перерахує кошти до Вашого банку. Чекайте повідомлення від банку про зарахування коштів на картку єПідтримки.

Надіслали заяву, але довідка не відображається в застосунку

Якщо Ви відправили заяву на отримання статусу ВПО в застосунку Дія, радимо очікувати, коли її опрацюють. Після цього довідка ВПО відобразиться серед цифрових документів.

Маю довідку ВПО в застосунку, проте з’являється статус «Вам відмовлено у допомозі ВПО»

Заява на отримання статусу ВПО обробляється автоматично. А заяву на отримання виплат перевіряє працівник соцзахисту, який ухвалює рішення про їх призначення або відмову. Якщо у Вас відображається такий статус, зверніться до УСЗН за місцем фактичного проживання й уточніть деталі щодо виплати.

Отримав статус ВПО та призначення грошової виплати, однак наразі переїхав до іншого міста. Що робити?

За постановою КМУ «Про облік внутрішньо переміщених осіб» від 01.10.2014 № 509 ВПО зобов’язана протягом 10 днів повідомити про зміну місця проживання до уповноваженого органу за новим місцем проживання. Це дасть змогу перевести виплату за новим місцем реєстрації.

Якщо у вас залишилися запитання щодо допомоги для ВПО, звертайтеся на гарячу лінію за номером 0 800 331 834.

За інформацією Мінцифри


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341601

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90419

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66149

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3502

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13870

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді