В Україні спростять реєстрацію та сертифікацію сільгосптехніки

ВРУ підтримала в другому читанні та в цілому законопроєкт № 6070-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу» (далі — законопроєкт № 6070-1).

В Україні спростять реєстрацію та сертифікацію сільгосптехніки

Працюємо та підтримуємо економіку разом!

Законопроєкт № 6070-1:

  • регламентує, як отримати сертифікати затвердження на сільськогосподарські та лісогосподарські трактори;
  • знімає проблеми, що стосуються:
  • відомчої реєстрації сільгосптехніки;
  • процедури затвердження типу сільгосптехніки та роботи відповідних органів, які її проводили;
  • створює законодавчу основу для подальшого оновлення нормативної бази в сфері технічного регулювання в агропромисловому комплексі.

Зараз чимало дилерів техніки та аграріїв не можуть отримати сертифікати затвердження і реєстрації техніки в органах влади. У свою чергу це створює перепони для кредитування, де таку техніку можна використати як заставу. Якщо ВРУ ухвалить законопроєкт № 6070-1, офіційні дилери сільгосптехніки зможуть проводити відомчу реєстрацію нової техніки, яку вони реалізують аграріям.


Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень. Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. І хай буде літо!

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
341578

Електронна декларація – хто подає

Подання декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ.❗️Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану та які штрафи передбачено — у нашій консультації.
90414

Електронна декларація – заповнення

Антикорупційне декларування з початком кожного нового року поновлюється, є ще повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
66140

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3499

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13869

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді