Як в авансовому звіті заповнювати графу «Одержано»

Податківці роз’яснили, як заповнювати графу «Одержано (від кого, № та дата)» Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт.

Звіт про використання коштів виданих на відрядження або під звіт (далі — авансовий звіт), зобов’язані складати підзвітні особи, що отримали такі кошти від установи. У графі «Одержано (від кого, № та дата)» авансового звіту зазначають:

  • суму отриманого авансу;
  • спосіб, за яким такий аванс було отримано (видано з каси, перераховано на особистий картковий рахунок або знято за допомогою корпоративної платіжної картки).

Також у графі «Одержано (від кого, № та дата)» слід зазначити:

  • «Із каси», а також дату і номер видаткового касового ордеру або видаткової відомості — якщо кошти видано підзвітній особі із каси на підставі видаткового касового ордера;
  • «З поточного рахунку», а також дату і номер платіжного доручення — якщо кошти перераховані на особистий картковий рахунок;
  • «З корпоративного рахунку», а також номер рахунка, дату і номер документа, що підтверджує факт зняття готівки (квитанція/чек банкомата, касовий чек, який підтверджує купівлю товару (отримання послуги), сліп тощо) — якщо кошти зняті за допомогою корпоративної платіжної карти.

Джерело: ЗІР, категорія 109.14

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
195030

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
155155

Авансовий звіт на відрядження: проведення

Які проведення використовувати, коли працівники подають авансові звіти на відрядження – продемонструємо на шести прикладах. А також розглянемо, як відобразити в бухгалтерському обліку ці операції за різних ситуацій.
69719

Як обліковувати витрати на відрядження в ОМС

Відрядження – це повсякденна необхідність будь-якої установи, яка провадить активну діяльність і органи місцевого самоврядування (ОМС) є таким прикладом. Як обліковувати витрати на відрядження, які саме витрати та в яких розмірах можна компенсувати відрядженому посадовцю, службовцю ОМС, оподаткування витрат на відрядження, особливості закордонних відряджень – у даному огляді.
14599

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді