Як оплачувати роботу у вихідні дні під час війни

В умовах воєнного стану роботу у вихідні дні оплачуйте так само, як за робочі дні.

Як оплачувати роботу у вихідні дні під час війни

✍ ЯК ОБЛІКОВУВАТИ РОБОТУ ПІД ОКУПАЦІЄЮ

У період дії воєнного стану не застосовують норми Кодексу законів про працю України (КЗпП), які стосуються святкових та неробочих днів, а саме:

  • статті 53 (тривалість роботи напередодні святкових, неробочих і вихідних днів);
  • частини 1 статті 65;
  • частин 3—5 статті 67;
  • статей 71—73 (святкові та неробочі дні).

Тож способи компенсації за роботу у вихідний день, що передбачає стаття 72 КЗпП, не застосовують. Якщо працівник трудився у вихідний день, оплатіть йому роботу, яку він фактично виконав, як за робочий день.

За інформацією ГУ Держпраці у Дніпровському районі


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань >«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
64020

Лікарняні 2024: нарахування та оплата

Лікарняні 2024 ✔ Розрахунок лікарняних ✔ Нарахування лікарняних ✔ Оплата лікарняних в 2024 році в Україні ✔ Приклад розрахунку лікарняних
98430

Розрахунок при звільненні – приклади

Розрахунок при звільненні: ► компенсація відпусток ►вихідна допомога ►оподаткування розрахунку ►аліменти у виплаті розрахункових при звільненні ► приклади на 2024 рік
130690

Як здійснити розрахунок заробітної плати старости: приклади

Староста – важлива посада в сучасних органах місцевого самоврядування. Дізнаємося, як розрахувати зарплату старости. Який староста має посадовий оклад, доплати й надбавки, оздоровчі, матеріальну допомогу. Закріпимо все на прикладі, що містить і бухгалтерські проведення.
17095

Утримання із заробітної плати – проводки

Нарахування заробітної плати в бюджетних установах включає проводки для відображення цих операцій в бухгалтерському обліку. Тож розповімо про проводки детальніше.
46870

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді