Працівник не виходить на зв’язок: чи можна його скоротити

Якщо під час воєнного стану немає зв’язку з працівником, його не можна скоротити.

Працівник не виходить на зв’язок: чи можна його скоротити

Чи зараховувати до стажу держслужби період простою

Під час дії воєнного стану особливості трудових відносин визначає Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136 (далі — Закон № 2136). Якщо виникають питань, які Закон № 2136 не врегулював, слід застосовувати норми Кодексу законів про працю України (КЗпП).

Закон № 2136 не скасовує і не змінює норми статті 49-2 КЗпП, яка визначає, що про вивільнення працівників слід попередити персонально не пізніше ніж за два місяці. Отже, роботодавець не може скоротити працівника, якщо з ним відсутній зв’язок і немає можливості повідомити його про скорочення.

За інформацією ГУ Держпраці у Дніпровському регіоні


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань >«Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія

Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
11593

Наказ про відкликання з відпустки

Відкликання з відпустки працівника – чи можна це зробити? Як скласти розпорядження про відкликання з відпустки, наказ? Роз’яснимо покроково.
52974

Господарський договір бюджетної установи

Господарський договір бюджетної установи – типи, види, істотні умови, порядок укладання та розірвання, перевірки. З якими господарськими договорами зазвичай мають справу бюджетники, чи є в них певні особливості?
16854

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді