Як коригувати показники в уточнюючому податковому розрахунку

Податківці роз’яснили, як виправити суми ЄСВ та реквізити застрахованої особи у Податковому розрахунку.

Як коригувати показники в уточнюючому податковому розрахунку

⚡ Податковий розрахунок з ПДФО та ЄСВ за ІІ квартал 2022 ⚡

Щоб виправити помилки після того, як сплив граничний строк подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізосіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого ЄСВ (далі Податковий розрахунок), подають Податковий розрахунок з типом «уточнюючий» (далі — уточнюючий Податковий розрахунок).

Коли в додатку «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» (далі — Додаток 1) з типом «уточнюючий» помилилися лише в реквізитах застрахованої особи, а суми нарахованого ЄСВ зазначили правильно, помилку виправляють у відповідному додатку з типом «уточнюючий» із використанням ознак:

  • «0» — якщо рядок треба ввести;
  • «1» — вилучити.

Якщо виправляють суму ЄСВ в уточнюючому Податковому розрахунку, використовують тип нарахування 2, 3 і не застосовують ознак «0», «1».

Коли поза межами звітного періоду треба одночасно уточнити як реквізити, так і суми нарахованого ЄСВ у Додатку 1 до Податкового розрахунку з типом «звітний» або «звітний новий»:

  • спочатку в уточнюючому Податковому розрахунку коригують реквізити, які уточнюють на підставі інформації з попередньо Податкового розрахунку. Для цього використовують ознаки «0» або «1»;
  • потім формують уточнюючий Податковий розрахунок, щоб виправити показники ЄСВ. Для цього використовують типи нарахувань 2 і 3.

За інформацією ГУ ДПС у Тернопільській області


Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахових видань «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА» на рік. Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Миру нам. Тримаймо рівень!

відпустка на дітей заява

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
52893

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3145

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
100994

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді