Якщо завітав інспектор праці, перевірте його посвідчення у реєстрі

Перевірки того, як роботодавці дотримують законодавства про працю, проводять у формі інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань інспектори праці:

  • Держпраці та її територіальних органів;
  • виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад — з питань своєчасності/повноти оплати праці, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин.

Контрольні повноваження інспектора праці підтверджують службові посвідчення встановленої Мінсоцполітики форми, які видає Держпраці.

Держпраці веде реєстр посвідчень інспекторів праці. Якщо інформації про посвідчення інспектора в цьому реєстрі немає, воно недійсне.

Тож якщо до вас завітав інспектор праці, аби провести інспекційне відвідування, перевірте достовірність його повноважень на сайті Держпраці.

За інформацією Управління Держпраці у Херсонській області

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8642

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
19093

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді