Посадовим особам ОМС встановили надбавки за ранг на рівні держслужбовців

Мінсоцполітики запропонувало переглянути розміри посадових окладів працівників ОМС та службовців органів прокуратури і їх надбавок за ранги.

Зокрема, Мінсоцполітики пропонує:

  • встановити розміри надбавок за ранги посадових осіб ОМС на рівні розмірів державних службовців;
  • упорядкувати і підвищити розміри посадових окладів посадових осіб та службовців ОМС та службовців органів прокуратури.

Відповідні зміни Мінсоцполітики передбачило у проекті постанови КМУ «Про внесення змін у додатки до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268» (далі — Проект).

Наразі Мінсоцполітики передало Проект на розгляд Уряду. Якщо Уряд його підтримає, розміри посадових окладів зростуть, зокрема, для:

  • спеціаліста сільської ради — із 2650 грн до 3100 грн;
  • спеціаліста об’єднаних територіальних громад (ОТГ) — із 2900 грн до 3300 грн;
  • головного бухгалтера сільської ради — із 4200 грн до 4600 грн;
  • головного бухгалтера ОТГ — із 5900 грн до 6200 грн;

Мінсоцполітики очікує, що реалізація Проекту позитивно вплине на інтереси працівників ОМС та органів прокуратури.

Проект постанови КМУ «Про внесення змін у додатки до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268», розміщений на офіційному сайті Федерації професійних спілок України

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Як вести облік витрат із зарплати ОМС

Заробітна плата займає завжди суттєву частку у загальних витратах будь-якої бюджетної установи й органи місцевого самоврядування (ОМС) – не виняток. Як вести облік таких витрат, що до них належать, які правила їхнього нарахування, про виплату авансу та бухгалтерські проведення в ОМС – у даному огляді.
7238

Наказ про відрядження – всі зразки

Наказ на відрядження складають на особу, яку направляють для виконання роботи за кордон або в інший населений пункт. Експерт надає готові зразки наказі про відрядження або про його припинення.
148239

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
56492

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5233

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді