НБУ знизив облікову ставку

Правління НБУ затвердило рішення «Про розмір облікової ставки» від 25.04.2019 № 311-рш, яким із 26 квітня знижує облікову ставку до 17,5% річних.

НБУ обумовлює це тим, що наразі є стійка тенденція до уповільнення інфляції. Тому НБУ може розпочати поетапно знижувати облікову ставку.

Нові ознаки доходу

Однак у зниженні облікової ставки НБУ вбачає і ризики, а саме:

  • внутрішній — зокрема, через невизначеність у рік президентських та парламентських виборів;
  • зовнішні — зокрема, через невизначеність у обсягах транзиту газу через Україну з 2020 року внаслідок будівництва обхідних газопроводів у Європу, ескалацію військового конфлікту та нові торгові обмеження з боку Росії.

Тож Правління НБУ врахувало оновлений макроекономічний прогноз та баланс ризиків і встановило облікову ставку на рівні 17,5%.

Наступне засідання Правління НБУ з питань монетарної політики проведуть 06.06.2019 відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка.

За інформацією Національного банку України

image30

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3475

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13835

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14871

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2939

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді