Установи з 1 листопада заповнюватимуть реєстраційну картку по-новому

UA RU

До Порядку формування Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів, затвердженого наказом Мінфіну від 22.12.2011 № 1691, розроблено проект змін. Мета цих змін — удосконалення окремих процедур казначейського обслуговування розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів.

Так, заповнюючи Реєстраційну картку розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів) слід дотримуватись нового правила. Назви, скорочення слід заповнювати з урахуванням регістру, тобто використовувати великі та малі літери українського алфавіту відповідно до правопису. Це стосується реквізитів:

  • найменування розпорядника бюджетних коштів (одержувача бюджетних коштів);
  • найменування розпорядника бюджетних коштів вищого рівня;
  • повна адреса.

Також зазначено, що великі літери, використані в установчих документах та великі і малі літери, використані при заповненні даної інформації в Реєстраційній картці, вважаються тотожними. Так буде досягнуто єдиного формату, адже відомості про розпорядників і одержувачів бюджетних коштів Казначейство оприлюднює на порталі відкритих даних (data.gov.ua).

Ці зміни застосовуватимуть з 1 листопада, після набрання чинності відповідним наказом.

З проекту наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України»

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1215

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38774

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1934

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12042

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді