Як виправити помилки у Таблицях 1, 5, 6, 7 Звіту з ЄСВ

UA RU

Звіт з ЄСВ подавайте протягом 20 календарних днів, що настають за останнім днем звітного місяця. Якщо в ньому виявили помилку до закінчення строку подання цього звіту, формуйте Звіт з ЄСВ заново з усіма таблицями та подайте його знову з типом форми «початкова».

Чинним вважатимуть останній електронний або паперовий звіт, який подали без порушення строку та який пройшов всі контролі при завантаженні до:

  • Реєстру страхувальників;
  • Реєстру застрахованих осіб.

Якщо подавали не повний звіт, а лише його окремі таблиці за поточний звітний період із зазначенням типу форми «скасовуюча», «додаткова», такий звіт не вважатимуть звітом. Звіт з ЄСВ вважають таким, що не подавався.

У разі виявлення помилки після закінчення звітного періоду в реквізитах (крім сум), що стосується страхувальника або застрахованої особи, подайте Звіт з ЄСВ за попередній період з типом форми:

  • скасовуюча — перелік таблиць звіту, відповідну таблицю (5, 6, 7) з відомостями, які були помилкові, на одну або декількох застрахованих осіб;
  • початкова — перелік таблиць звіту, відповідну таблицю (5, 6, 7) із правильними відомостями на одну або декількох застрахованих осіб.

При цьому Таблицю 6 Звіту з ЄСВ з типом форми «скасовуюча», «початкова» формуйте на кожну застраховану особу окремо. Суму нарахувань у цих таблицях мають бути ідентичними. Звіт з ЄСВ за попередній період не повинен містити таблиць 1, 2, 3, 4.

Якщо потрібно повністю скасувати відомості, зазначені в таблицях 5 та 7, подайте Звіт з ЄСВ за попередній період з типом форми «скасовуюча» (перелік таблиць звіту, таблицю 5 та/або 7) з недостовірними відомостями про застраховану особу.

Помилки у Таблиці 1 Звіту з ЄСВ можна виправити лише за поточний звітний період за умови, що строк для подачі звіту ще не сплив.

Із офіційного сайту Офісу великих платників податків ДФС

image64

Інструкції заповнення й зразки, що знадобляться для звітності:

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Електронна декларація – заповнення

З 11 жовтня 2024 року набула чинності оновлена форма електронної декларації. Оновлене й повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, тож публікуємо детальну інструкцію з заповнення декларції. Експерт пояснює, що і в якому розділі слід зазначати.
68422

Електронна декларація – хто подає

❗️Подання електронної декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ. Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану, яка її форма з 11 жовтня 2024 року та які штрафи передбачено – у нашій консультації.
91201

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
128508

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами – як заповнити

Звіт про заборгованість за бюджетними коштами форма 7д та 7 м подається як місячний, квартальний та річний за кожним з фондів окремо. Експертне пояснення щодо заповнення допоможе здати звіт без помилок.
37240

Звіт з праці 1-ПВ: бланки та інструкція

Звіт з праці (форма 1-ПВ) : ➤ хто подає ➤ строки подання звіту ➤ звіт за місяць ➤ звіт з праці за квартал ➤ як заповнити звіт ➤ скачати бланки.
85706

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді