Для водіїв шкільних автобусів запровадять періодичні підготовчі курси

UA RU

Мінінфраструктури розробило проєкт Порядку підтвердження професійної компетенції водіїв транспортних засобів для надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів.

Водії транспортних засобів, які отримали посвідчення водія категорії С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E, проходитимуть періодичні підготовчі курси.

Дію порядку не поширили на:

  • водіїв, які керують транспортними засобами з максимальною конструктивною швидкістю, що не перевищує 45 кілометрів на годину;
  • водіїв транспортних засобів спеціального призначення;
  • водіїв транспортних засобів, задіяних для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт;
  • водіїв спеціалізованого санітарного транспорту;
  • осіб, які навчаються водінню транспортним засобом з метою отримання посвідчення водія відповідної категорії;
  • водіїв транспортних засобів, які належать фізичним особам і використовуються ними для задоволення власних потреб, що не має на меті отримання прибутку.

Водіям, які підтвердять свою професійну компетенцію, видаватимуть відповідний сертифікат і кваліфікаційну картку водія строком на п’ять років.

З проєкту наказу Мінінфраструктури «Про затвердження Порядку підтвердження професійної компетенції водіїв транспортних засобів для надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів»

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Облік витрат за договорами надання послуг в ОМС

Надання й отримання послуг – це повсякденність будь-якої бюджетної установи. Не виняток і органи місцевого самоврядування (ОМС). Як обліковувати витрати на послуги, зокрема за цивільно-правовими договорами – у даному огляді.
3470

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13833

Переведення працівника на інше підприємство

Переведення працівника на інше підприємство стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
14868

Облік витрат за соціальними внесками в ОМС

За якими виплатами ОМС має нараховувати соціальні внески, серед яких ЄСВ і пенсійний збір? Мінімальні та максимальні розміри ЄСВ, загальні правила нарахування й бухгалтерські проведення для обліку витрат ОМС за соціальними внесками – все це у консультації.
2937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді