Ревізори виявили порушень майже на 500 тис. грн

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби у Закарпатській області провели планову ревізію фінансово-господарської діяльності у Закарпатському базовому державному медичному коледжі за період з 01.01.2014 по 30.11.2018 та виявили фінансових порушень на суму 379,6 тис. грн.

Ревізори виявили, що асигнування загального фонду у сумі 276 тис. грн медичний коледж безпідставно витратив на оплату комунальних послуг, пов’язаних з наданням платних послуг, тоді як це мало здійснюватись коштом спеціального фонду.

Установи, щоб отримати додаткові кошти, надають платні послуги. Утім не завжди правильно обліковують такі надходження та використовують їх з порушенням. А одним із основних питань проведення ревізії фінансово-господарської діяльності установи є утворення та використання власних надходжень бюджетних установ (пп. 2.9 наказу Держфінінспекції «Про затвердження примірних програм ревізії» від 14.03.2014 № 80). Тому особливу увагу ревізори звертають на дотримання норм законодавства під час операцій з коштами спеціального фонду кошторису.

Як правильно спланувати надходження коштів від платних послуг, сформувати тариф та куди використати — пояснить експертка на вебінарі «Платні послуги в бюджетних установах».

Детальніше дізнатися про те, що і як перевіряють ревізори і переглянути акти ревізій своїх колег, щоб зважити на можливі помилки, можете зі статті «Два витяги з актів ревізії про порушення під час виконання договорів».

Сумніваєтеся у правильності нарахування виплат — прогляньте відео вебінару «Премії працівникам: під пильним оком ревізора».

Розважитися, але з користю, допоможе комікс на ревізорську тему «Як бухгалтер вийшов сухим із води».

За інформацією перший.com.ua

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8915

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
20350

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді