З доходу нерезидента утримуйте податок за ставкою 15%

UA RU

Податківці нагадали, коли установа виплачує дохід нерезиденту, вона утримує податок з доходу нерезидента за ставкою 15%, який потім перераховує до бюджету.

Мова йде про доходи з джерелом їх походження з України, отримані нерезидентом від провадження господарської діяльності (у т. ч. на рахунки нерезидента, що ведуться в національній валюті). Якщо дохід виплачуєте уповноваженій нерезидентом особі (крім постійного представництва нерезидента на території України), також утримуйте цей податок.

З доходу нерезидента утримуйте податок за ставкою 15%

Ставка податку — 15% (пп. 141.4.2 Податкового кодексу; ПК).

Якщо міжнародним договором, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, встановлено інші правила, ніж ті, що передбачає ПК, застосовуйте правила міжнародного договору.

Порядок застосування міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування стосовно повного або часткового звільнення від оподаткування доходів нерезидентів із джерелом їх походження з України регулює стаття 103 ПК.

За інформацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

 

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14527

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
348244

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
48534

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді