Жовтневі новації у призначенні житлових субсидій

UA RU

У вівторок, 22.10.2019, набрала чинності постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 і від 27 липня 1998 р. № 1156» від 20.10.2019 № 878.

Уряд визначив, що для призначення житлових субсидій до сукупного доходу домогосподарства не включатимуть:

  • житлову субсидію;
  • пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу.

Жовтневі новації у призначенні житлових субсидій

Під час призначення житлової субсидії не враховуватимуть доходи одного з подружжя, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, — за умови, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.

Також урегулювали порядок призначення житлової субсидії. Так, якщо до складу домогосподарства входить особа, яка має право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, субсидію призначатимуть з місяця, що настає за місяцем, в якому нараховано пільги, але не раніше місяця подання заяви. Якщо заяву подано протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону, житлову субсидію призначатимуть з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 і від 27 липня 1998 р. № 1156» від 20.10.2019 № 878

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
7790

Соціальні стандарти 2024

Державні соціальні стандарти – це встановлені соціальні норми і нормативи або їх комплекс, на базі яких визначають рівні основних державних соціальних гарантій, таких як мінімальні розміри оплати праці, доходів громадян, пенсійного забезпечення, соціальної допомоги, розміри інших видів соціальних виплат, які забезпечують рівень життя не нижчий від прожиткового мінімуму.
5516

Виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
1504

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді