Аліменти за постановою виконавця: як відобразити у формі № 1ДФ

UA RU

Надія Філіповських — заступник начальника Управління — начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Управління адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС України роз’яснила, як відображати в податковому розрахунку форми № 1ДФ суми утриманих аліментів за постановою державного виконавця, які перераховані на рахунок ДВС для подальшої їх виплати стягувачу.

Аліменти за постановою виконавця: як відобразити у формі № 1ДФ

Так, до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включаються аліменти, що виплачуються платнику податку за рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених Сімейним кодексом України, у т. ч. аліменти, що виплачує нерезидент (пп. 165.1.14 ПК).

З огляду на Довідник ознак доходів, аліменти, які виплачують платнику податку за рішенням суду або за добровільним рішенням сторін, відображають у Податковому розрахунку форми № 1ДФ за ознакою доходу «140». За цим кодом відображайте утримані суми аліментів на підставі постанови виконавця, які перераховані на рахунок виконавчої служби для подальшої їх виплати стягувачу. При цьому потрібно зазначити реєстраційний номер облікової картки стягувача.

Нові ознаки доходу

Із офіційного видання ДФС «Вісник: офіційно про податки»

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47569

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді