ДПС і Держмитслужбу об’єднають

Уряд схвалив законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення структури управління у сфері державної податкової та митної політики». Його мета — у податкових органах запровадити ефективну організаційну структуру, побудовану за функціональним принципом.

ДПС і Держмитслужбу об’єднають

Цей законопроєкт:

  • уточнює перелік органів влади, які матимуть статус контролюючого органу, встановлює чітке розмежування їхніх функцій в сфері адміністрування податків і зборів;
  • закріплює статус державних податкових інспекцій як структурних підрозділів терорганів (відокремлених підрозділів) ДПС;
  • деталізує положення щодо делегування повноважень на виконання функцій, передбачених ПК, законодавством з питань сплати ЄСВ, у керівній вертикалі ДПС;
  • уточнює рівні контролюючих органів для адміністративного оскарження рішень таких органів платниками податків;
  • визначає особливості оплати праці та проходження служби держслужбовцями ДПС та Держмитслужби та їхніх терорганів.

Цей законопроєкт взаємопов’язаний із законопроєктом № 2318 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення структури управління у сфері державної митної та податкової політики». Саме він передбачає, що ДПС та Держмитслужба буде єдиною юридичною особою, а їх територіальні органи здійснюватимуть діяльність не як юридичні особи публічного права, а як відокремлені підрозділи.

За інформацією Мінфіну

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1209

Заява про відкриття та закриття рахунків

Відкриття та закриття рахунків актуально на початку та в кінці року, а також в процесі реорганізації бюджетної установи. А після набуття чинності наказу Мінфіну від 18.01.2024 № 23 додатково Казначейство у тримісячний строк переукладатиме з клієнтами договори про здійснення розрахунково-касового обслуговування. Тримайте зразки заяви про відкриття та закриття рахунків.
38637

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1929

Типова програмна класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів

Програмна класифікація видатків та кредитування місцевого бюджету, відповідно до вимог частини другої статті 10 Бюджетного кодексу України, формується місцевим фінансовим органом за пропозиціями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів під час складання проекту рішення про місцевий бюджет у бюджетних запитах.
12003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді