У працівниці дві ознаки ПСП — як відобразити у формі 1ДФ

У працівниці дві ознаки ПСП — як відобразити у формі 1ДФ

У Податковому розрахунку 1ДФ щодо кожної фізичної особи потрібно заповнювати стільки рядків, скільки ознак доходів вона має. При цьому графу 2 «Податковий номер або серія та номер паспорта» заповнюють обов’язково, а графу 8 «Ознака податкової соціальної пільги» — якщо працівник має податкову соціальну пільгу (ПСП).

У Податковому розрахунку 1ДФ може бути кілька рядків з однією ознакою доходу за наявності у фізособи кількох ознак ПСП (наявність різних пільг у кожному з трьох місяців кварталу).

Якщо працівниця має дві ознаки ПСП «02» та «04», у формі 1ДФ за звітний квартал відобразіть:

  • у першому рядку — відомості за усіма графами, у т. ч. у графі 5 зазначте ознаку доходу «101», у графі 8 — ознаку ПСП «02»;
  • у другому рядку — відомості за усіма графами (окрім граф 3а, 3, 4а, 4), у т. ч. у графі 5 зазначте ознаку доходу «101», у графі 8 — ознаку ПСП «04».

Тобто у другому рядку у графах 3а, 3, 4а, 4 будуть прочерки.

За інформацією ГУ ДПС у Івано-Франківській області

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14683

Податкова накладна 2024: порядок заповнення

Як заповнити нову форму ПН – приклад заповнення податкової накладної та інша корисна інформація щодо цього штрафонебезпечного документа – у даному огляді.
131005

Порядок складання податкової декларації з ПДВ

Розглянемо оновлену форму податкової декларації з ПДВ. У консультації знайдете, як заповнити всі рядки чинної ПДВ-декларації, приклад заповнення чинної декларації з ПДВ, а також інформацію про найбільш уживані додатки до ПДВ-декларації у бюджетників – Д1 та Д6.
62616

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
148648

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
16694

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді