У працівниці дві ознаки ПСП — як відобразити у формі 1ДФ

У працівниці дві ознаки ПСП — як відобразити у формі 1ДФ

У Податковому розрахунку 1ДФ щодо кожної фізичної особи потрібно заповнювати стільки рядків, скільки ознак доходів вона має. При цьому графу 2 «Податковий номер або серія та номер паспорта» заповнюють обов’язково, а графу 8 «Ознака податкової соціальної пільги» — якщо працівник має податкову соціальну пільгу (ПСП).

У Податковому розрахунку 1ДФ може бути кілька рядків з однією ознакою доходу за наявності у фізособи кількох ознак ПСП (наявність різних пільг у кожному з трьох місяців кварталу).

Якщо працівниця має дві ознаки ПСП «02» та «04», у формі 1ДФ за звітний квартал відобразіть:

  • у першому рядку — відомості за усіма графами, у т. ч. у графі 5 зазначте ознаку доходу «101», у графі 8 — ознаку ПСП «02»;
  • у другому рядку — відомості за усіма графами (окрім граф 3а, 3, 4а, 4), у т. ч. у графі 5 зазначте ознаку доходу «101», у графі 8 — ознаку ПСП «04».

Тобто у другому рядку у графах 3а, 3, 4а, 4 будуть прочерки.

За інформацією ГУ ДПС у Івано-Франківській області

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47265

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
84923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді