Врахуйте новації у порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби

Врахуйте новації у порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби

Конкурси на зайняття посад фахівців з питань реформ категорій «Б» і «В» проводить конкурсна комісія. Її утворює керівник державної служби у складі голови і членів комісії чисельністю 7 осіб.

Для малочисельних держорганів уряд запровадив чергову новацію. Так, у разі неможливості утворення або функціонування конкурсної комісії в держоргані, фактична чисельність якого становить менше 10 осіб, суб’єкт призначення може включити до складу конкурсної комісії працівників іншого держоргану за згодою керівника державної служби такого держоргану.

Це одна із новацій, яку визначає постанова Уряду «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби» від 27.11.2019 № 962.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби» від 27.11.2019 № 962

Врахуйте новації у порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби
Іван ЛЕВАДСЬКИЙ,експерт з бухобліку та оподаткування в бюджетній сфері, Київ
Триває перезавантаження влади. Про те, яких змін зазнають класифікація посад держслужбовців, оплата їхньої праці, процедури оцінювання, інформування та звільнення, а також хто з держслужбовців тепер працюватиме за контрактом — розповімо детальніше.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Органи місцевого самоврядування в Україні

Органи місцевого самоврядування (ОМС) – це виборні та інші органи територіальних громад, які мають повноваження вирішувати питання місцевого значення. Бухгалтер, який працевлаштовується у виконавчий орган місцевої ради, бюджетні установи, що фінансуються з місцевого бюджету, має розуміти не лише структуру установи, в якій працює, а й структуру ОМС, їх повноваження, у т. ч. щодо бюджету, отримання фінансування тощо. Розглянемо це детальніше.
104224

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
79751

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
13463

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді