Про зміни у Кодексі систем розподілу і те, де перевірити інформацію про електропостачальників в регіоні

НКРЕКП внесла зміни у Кодекс систем розподілу.

Про зміни у Кодексі систем розподілу і те, де перевірити інформацію про електропостачальників в регіоні

Зміни стосуються, зокрема:

  • зменшення вартості плати за приєднання у разі несвоєчасного надання послуги з приєднання оператором системи розподілу (ОСР);
  • відповідальності ОСР, якщо буде перевищений строк надання послуг з приєднання електроустановок замовників до електричних мереж систем розподілу, та ускладнення для ОСР процедури можливого перенесення строків надання послуг з приєднання;
  • поетапної оплати замовником плати за послугу з приєднання електроустановок до електричних мереж;
  • типової форми заяви про приєднання та типових форм договорів про стандартне і нестандартне приєднання до електричних мереж;
  • розширення інформації, яку ОСР оприлюднюють та оновлюють на власних вебсайтах;
  • зобов'язання ОСР забезпечити щодобову передачу даних щодо погодинного споживання електроенергії споживачем і подальшого відображення її в його особистому кабінеті.

Нагадаємо, що перевірити інформацію про електропостачальників в регіоні можна у Переліку електропостачальників, які здійснюють діяльність на території операторів систем розподілу (ОСР). Він надає можливість споживачам швидко:

  • знайти постачальників в регіоні, які приєднані до договорів про розподіл з відповідними ОСР із посиланням на їх офіційні веб-сайти.
  • проаналізувати наявні ціни та умови постачання електроенергії постачальниками;
  • обрати електропостачальника з найвигіднішою ціною та умовами постачання.

Джерело: постанова НКРЕКП «Про затвердження Змін до Кодексу систем розподілу» від 03.12.2019 № 2595

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Оренда комунального та державного майна в Україні

Процедура оренди державного та комунального майна 2024 для держорганів, ОМС, бюджетних установ регламентована різними нормативно-правовими актами. Розглянемо чим керуватись при передачі в оренду державного чи комунального майна.
1216

Закупівля послуг з поточного ремонту: які нюанси врахувати

Час від часу у замовника виникає потреба в проведенні поточного ремонту, і для цього він має за законодавством провести закупівлю товарів й послуг. Поточний ремонт як предмет закупівлі належить до послуг, а для закупівлі послуг закупівельне законодавство встановлює свої вимоги. І самому розібратися з ними іноді замовнику не під силу. Допоможемо йому в цьому.
4818

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4259

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35741

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді