Облікову ставку НБУ знову знизив

UA RU

Правління НБУ ухвалило рішення «Про розмір облікової ставки» від 12.12.2019 № 925-рш, за яким облікову ставку знижено до 13,5% річних з сьогоднішнього дня — 13.12.2019.

Облікову ставку НБУ знову знизив

Сприятлива для зниження інфляції макроекономічна ситуація, подальший поступ у співпраці з МВФ та незмінний загалом баланс ризиків дали змогу НБУ пришвидшити пом’якшення монетарної політики. Правління НБУ вважає, що активніше зниження облікової ставки не стане на заваді підтриманню інфляції близько до цілі 5% і водночас дозволить підтримати економічне зростання.

Згідно з жовтневим прогнозом НБУ очікує на подальше зниження облікової ставки до 8%. Оновлений прогноз буде оприлюднено в межах чергового перегляду 30.01.2020 макроекономічного прогнозу.

За інформацією НБУ

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14526

Електронна декларація – хто подає

❗️Подання електронної декларації – обов’язок посадовців бюджетних установ. Хто має право не подавати електронну декларацію під час воєнного стану, яка її форма з 11 жовтня 2024 року та які штрафи передбачено – у нашій консультації.
91199

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328518

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді