Статути ОТГ можна реєструвати в органах юстиції

UA RU
Уряд урегулював питання реєстрації статутів об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які утворились згідно із Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 № 157-VIII.

Для реєстрації статуту ОТГ потрібно до територіального органу Мін’юсту подати:

  • заяву (форма у додатку 1 до Положення про державну реєстрацію статутів територіальних громад);
  • статут ОТГ (два паперових примірники і один — на електронному носієві);
  • копію рішення представницького органу місцевого самоврядування про затвердження статуту;
  • витяг з протоколу пленарного засідання представницького органу місцевого самоврядування щодо затвердження статуту.

Статути ОТГ можна реєструвати в органах юстиції

Територіальний орган Мін’юсту розгляне ці документи протягом 30-ти днів, після чого статут ОТГ зареєструє або відмовить в його реєстрації. Про відмову у реєстрації статуту ОТГ інформують наступного робочого дня, додавши до листа правове обґрунтування щодо невідповідності статуту або окремих його положень Конституції та законам України.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до Положення про державну реєстрацію статутів територіальних громад» від 18.12.2019 № 1058

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Кошторис бюджетної установи – зразок складання та особливості

Кошторис – це головний плановий документ бюджетної установи. Без нього витрачання бюджетних коштів стає нецільовим. Тому складати кошторис бюджетної установи – важливий процес, за якого норми закону потрібно чітко дотримати, а всі витрати-доходи перерахувати.
159059

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
10151

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
656

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
12479

Місцеві бюджети 2024: які доходи й видатки

Місцеві бюджети 2024: ✔ доходи загального фонду місцевих бюджетів ✔ доходи спеціального фонду місцевих бюджетів ✔ доходи бюджету розвитку ✔ розмір надходжень у місцеві бюджети ✔ видатки місцевих бюджетів
35775

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді