Статути ОТГ можна реєструвати в органах юстиції

UA RU
Уряд урегулював питання реєстрації статутів об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які утворились згідно із Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 № 157-VIII.

Для реєстрації статуту ОТГ потрібно до територіального органу Мін’юсту подати:

  • заяву (форма у додатку 1 до Положення про державну реєстрацію статутів територіальних громад);
  • статут ОТГ (два паперових примірники і один — на електронному носієві);
  • копію рішення представницького органу місцевого самоврядування про затвердження статуту;
  • витяг з протоколу пленарного засідання представницького органу місцевого самоврядування щодо затвердження статуту.

Статути ОТГ можна реєструвати в органах юстиції

Територіальний орган Мін’юсту розгляне ці документи протягом 30-ти днів, після чого статут ОТГ зареєструє або відмовить в його реєстрації. Про відмову у реєстрації статуту ОТГ інформують наступного робочого дня, додавши до листа правове обґрунтування щодо невідповідності статуту або окремих його положень Конституції та законам України.

Із постанови КМУ «Про внесення змін до Положення про державну реєстрацію статутів територіальних громад» від 18.12.2019 № 1058

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
13422

Реєстраційна картка учасника бюджетного процесу в ІАС «LOGICA» – заповнення з експертом

У консультації про заповнення електронної форми реєстраційної картки, яка використовується для реєстрації учасників бюджетного процесу. Розглянемо, хто і який розділ заповнює та як заповнити кожне поле форми.
1901

Як підготувати бюджетний запит на 2025 рік

Бюджетний запит – це початок циклу щорічного бюджетного процесу. Як його готувати при складанні проєктів місцевих бюджетів, якими правилами та нормативними документами керуватися, про інструкцію з підготовки бюджетних запитів, типовий перелік результативних показників, типові недоліки підготовки бюджетних запитів – питання даного огляду.
25808

ІАС «LOGICA» методичні рекомендації

Впровадження інформаційно-аналітичної системи управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів дозволило оперативно взаємодіяти Мінфіну, ДПС, Казначейству, ОМС та учасникам бюджетного процесу на місцевому рівні. Як і будь яка інша ІАС має свої правила реєстрації, перереєстрації, взаємодії її учасників. Розглянемо що таке ІАС «LOGICA», які правила встановлені щодо реєстрації та взаємодії користувачів та які НПА при цьому потрібно враховувати, які ІАС «LOGICA» рекомендації використовувати.
5192

Кошторис бюджетної установи – зразок складання та особливості

Кошторис – це головний плановий документ бюджетної установи. Без нього витрачання бюджетних коштів стає нецільовим. Тому складати кошторис бюджетної установи – важливий процес, за якого норми закону потрібно чітко дотримати, а всі витрати-доходи перерахувати.
160627

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді