У Затишанській селищній раді незаконно виплатили премій та надбавок на суму понад 1 млн грн

План перевірок Держпраці на 2020 рік ⋙

Працівники Південного офісу Держаудитслужби провели плановий державний фінансовий аудит Затишанської селищної об’єднаної територіальної громади Захарівського району Одеської області, і через виявлені значні фінансові порушення постала потреба в одночасному проведенні ревізії селищної ради. Під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Затишанської селищної ради аудиторами виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат, на загальну суму 1,2 млн грн. Перевірений період — з 01.01.2017 по 30.11.2019.

У Затишанській селищній раді незаконно виплатили премій та надбавок на суму понад 1 млн грн

Аудитори встановили, що у Затишанській селищній раді працівникам виплачували не передбачені положенням про преміювання щоквартальні премії та премії до святкових дат, а також щомісячні премії заступнику голови селищної ради без відповідних рішень ради. Варто зауважити, що премія селищного голови становила 35 тис грн. Як наслідок, на безпідставні премії витрачено 663 тис грн та зайво перераховано 146 тис грн ЄСВ.

Окрім того, працівникам селищної ради за період з 01.06.2017 по 31.12.2017 нарахували надбавки за інтенсивність праці та виконання особливо важливої роботи без наявності відповідних розпоряджень селищного голови, які на цей період законодавчо не були передбачені. Сума виплат таких надбавок, зокрема сумарну надбавку у розмірі 8 тис грн селищному голові, становила 176 тис грн, на яку зайво перераховано ЄСВ на суму 39 тис грн.

Об’єкту контролю надіслано вимогу щодо усунення виявлених порушень. За допущені порушення фінансової дисципліни на голову селищної ради та начальника фінансово-економічного відділу, головного бухгалтера складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 1 статтею 164-2 КУпАП.

Матеріали ревізії передані до слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області, а також поінформовано Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За інформацією Пресслужби Південного офісу Держаудитслужби

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірка в органах місцевого самоврядування

Стаття присвячена питанням видів державного контролю за фінансово-господарською діяльністю органів місцевого самоврядування. Дізнаєтеся також як ревізори готуються до ревізії та отримаєте поради як підготуватися до зустрічі з ревізорами і на які моменти господарської діяльності звернути увагу.
8959

Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів

Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
20548

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді