Де паперові квитанції вже не вимагають

UA RU

НОВІ РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ЄСВ 2020

Міністр КМУ Дмитро Дубілет у соцмережі Facebook поінформував, що до сервісу check.gov.ua підключено всі основні державні органи:

  • сервісні центри МВС (водійські посвідчення, довідка про несудимість тощо).
  • міграційна служба (паспорти, закордонні паспорти тощо).
  • РАЦСи (усі послуги з народження, шлюбу тощо).
  • ЦНАПи (послуги міграційної служби та РАЦСів).
  • послуги в облдержадміністраціях (ліцензії, витяги тощо).

Де паперові квитанції вже не вимагають

«Це означає, що українцям більше не потрібно буде гаяти час на те, щоб принести в ці органи банківські квитанції про сплату. Можна просто сплачувати послуги через Інтернет-банк або мобільний банківський додаток (можна прямо на місці) та дати номер квитанції працівнику державної установи»

— написав Дмитро Дубілет —

«Окрім часу, для українців це буде заощадження і грошей. Бо часто саме через вимогу паперових квитанцій люди вимушені сплачувати послуги через «місцеві» банки з гігантськими комісіями.»

Працівники цих державних установ отримали службові інструкції. Але якщо раптом хтось зі списку вище все одно вимагає квитанцію у паперовій формі, телефонуйте на гарячу лінію 1545 — Уряд додатково вживатиме заходів до цих органів.

Наразі до сервісу check.gov.ua підключено три банки (А-Банк, Монобанк, Приватбанк), в стадії підключення — ще 10 установ банків.

З допису Дмитра Дубілета у соцмережі Facebook

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді