Коли інформувати ДПС про укладені договори оренди землі

Податківці нагадали, що підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Згідно з п. 288.1 ПК підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки, який укладають за типовою формою.

Коли інформувати ДПС про укладені договори оренди землі

Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні:

  • до 1 лютого — подавати контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки переліки орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік;
  • до 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зміни, — інформувати відповідний контролюючий орган про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання.

Форма Переліку орендарів, з якими укладено договори оренди землі державної або комунальної власності, затверджена наказом Мінфіну від 17.09.2015 № 783.

За інформацією ГУ ДПС у Дніпропетровській області

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
54848

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
3270

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді