Нові форми для списання військового майна

Виявили несправну техніку — оформте документально

Міноборони оновив порядок списання військового майна у Збройних Силах України та затвердив форми:

  • інспекторського посвідчення на списання окремих конструктивних елементів будівель (споруд);
  • акта списання (зняття залишків).

Нові форми для списання військового майна

Якщо списання будівель/споруд є економічно недоцільним, враховуючи відсутність значних пошкоджень, за інспекторським посвідченням списуватимуть окремі конструктивні елементи будівель/споруд, пошкоджені внаслідок стихійного лиха, пожеж тощо.

Акт списання (зняття залишків) складатиме комісія військової частини у двох примірниках. Його затверджуватиме командир/начальник, якому надане таке право. Підпис особи, яка затвердила акт, скріплюватимуть мастиковою гербовою печаткою.

За наявності ознак злочину (крадіжка тощо) командир/начальник призначатиме службове розслідування. Лиш після його проведення та за наявності відповідних результатів він прийматиме рішення щодо затвердження акта списання (зняття залишків).

Із наказу Міноборони «Про затвердження Змін до Порядку списання військового майна у Збройних Силах України» від 17.12.2019 № 648

опитування бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт – зразок

Коли складається дефектний акт та хто може обстежити об’єкт щодо наявності дефектів. Експерт пояснює в деталях та надає дефектний акт – зразок 2024.
99004

Акт приймання-передачі – бланк | зразок

✔️ Акт приймання-передачі основних засобів, майна, робіт, послуг має не одну форму. ✔️ Коли та яку застосовувати 2024 року, а також їх бланки та зразки – у статті.
333916

Акт виконаних робіт – зразок

⭐️Установа, яка отримує від сторонньої юридичної особи роботи чи послуги, має їх належно оформити первинним документом. Таким документом є акт виконаних робіт або ж акт наданих послуг. ⭐️ Розповімо, як його правильно оформити, і наведемо зразок.
235186

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді