Ні — відміні військового збору, ні — підвищенню ПДФО

Організація роботи бухгалтерської служби

В Раді вже є законопроєкти, на які Мінфін має реагувати: ініціативи скасувати військовий збір, підвищити ПДФО для великих зарплат.

Ні — відміні військового збору, ні — підвищенню ПДФО

«Коли бюджет ухвалено, не можна ухвалювати законопроєкти, які цей бюджет руйнують. Ми таке вже бачили в 2019 році, коли після ухвалення бюджету було надано пільгу для ввезення обладнання для альтернативної енергетики. Це завершилося недоотриманням близько 9 млрд грн»

— поінформувала Міністр фінансів Оксана Маркарова —

«Тому скасування військового податку не підтримуємо. Але й підвищення ПДФО також не підтримуємо, тому що це не призведе до збільшення надходжень, а навпаки, коли бізнес зорієнтується, призведе до тінізації зарплат. Ми хочемо стимулювати офіційне працевлаштування і збільшувати кількість робочих місць, а такі ініціативи дадуть негативний ефект. Це питання ми обговорювали і з податково-фінансовим комітетом, і з бюджетним комітетом, і депутати нас в більшості підтримують».

Із першої частина інтерв’ю Міністра фінансів України Оксани Маркарової виданню FinClub, яка оприлюднена на сайті Мінфіну

Ні — відміні військового збору, ні — підвищенню ПДФО
Ніна ПІДЛУЖНА,заступник генерального директора Директорату стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції Міністерства соціальної політики України
Держстат встановив індекс інфляції у грудні 2019 року у розмірі 99,8%. Чи матимуть право працівники бюджетної сфери на індексацію заробітної плати у лютому 2020-го — розглянемо у публікації

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14526

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
348244

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
48534

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38427

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді