ЄСВ: особливі зміни у зв’язку з карантином

Як повідомлялося раніше, згідно з Законом № 533 від 17.03.2020 р. дозволяється звільнення від нарахування, обчислення та сплати ЄСВ на період з 01 березня по 30 квітня 2020 року. Це одне з низки послаблень від Уряду, які мають полегшити діяльність виробництв, організацій та українців в цілому.

НОВІ РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ЄСВ 2020

ЄСВ: зміни у зв’язку з карантином

Тож наразі тимчасово звільненими від сплати єдиного податку є фізичні особи-підприємці, особи, що займаються незалежною професійною діяльністю (як то юристи, науковці, літератори, художники тощо), а також члени фермерського господарства, що не підлягають страхуванню у інших випадках.

Платниками особисто може бути прийняте рішення чи користуватись цим послабленням, адже зарахування пенсійного стажу у цей період буде здійснено як мінімально сплачений страховий внесок.

Працедавці, які мають найманих працівників, повинні продовжувати сплачувати ЄСВ із зарплат своїх підопічних, як і раніше.

Якщо ж оплата єдиного податку за період березень-квітень була здійснена до вступу в дію Закону № 533, то ця виплата зарахується податковими органами в рахунок сплати майбутніх періодів.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Транспортний податок 2024: ставка, облік, декларація

Транспортний податок у 2024 році: дивиться перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню. Коли, скільки та за які автомобілі потрібно сплачувати транспортний податок 2024 – у статті.
14526

Приклади відрахувань із заробітної плати

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. А ще можуть бути й аліменти та інші обов’язкові платежі. Усе про відрахування із заробітної плати — у статті.
348244

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
48531

Оподаткування подарунків працівникам

Оподаткування подарунків працівникам – на що слід звернути увагу при оподаткуванні подарунків працівникам і відображенні їх у Додатку 4ДФ Податкового розрахунку. Чи обкладаються новорічні подарунки ПДФО, військовим збором, ЄСВ та ПДВ?
38426

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді