Карантин призупинив термін розгляду скарг з питань ЄСВ

Теми:
На період до 31 травня призупиняється термін розгляду скарг з питань ЄСВ, а також не застосовуються штрафні санкції.

Антикризовий онлайн марафон - ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

Карантин призупинив термін розгляду скарг з питань ЄСВ

Згідно із Законом України №540, що вступив в дію 2 квітня 2020, почали діяти певні зміни до Закону №2464, а саме - з 1 березня до 31 травня не застосовуються штрафні санкції за:

  • несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування,
  • неповну сплату або несвоєчасну сплату суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів),
  • несвоєчасне подання звітності до податкових органів.

Також не нараховується пеня, а нарахована за ці періоди належить бути списаною.

Тимчасово зупиняється встановлений Законом №2464 термін розгляду скарг платників податків єдиного внеску, що надійшли/надійдуть до 31 травня 2020 року та/або які не розглянуті станом на 18 березня 2020 року. При цьому термін подачі скарг продовжується.

За інформацією сайту ДПС

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

ЄСВ 2024

Граничні розміри ЄСВ у 2024 році двічі змінювалися через збільшення мінімальної зарплати. Це впливає на мінімальний та максимальний розмір ЄСВ у II-IV кварталах 2024 року. Розглянемо, що таке єдиний соціальний внесок, як змінюється ЄСВ у 2024 році та які новації з ЄСВ слід очікувати.
30289

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді