Витрати на медичне обслуговування працівників: чи нараховувати ЄСВ та ПДФО

На кошти, що витрачає роботодавець на медичне обслуговування своїх працівників, ЄСВ нараховуватись не буде.

НОВІ РАХУНКИ ДЛЯ СПЛАТИ ЄСВ 2020

Медичне обслуговування працівників: чи нараховується ЄСВ

Витрати на сплату послуг з лікування працівників, що були надані установами з охорони здоров’я за рахунок коштів роботодавців, не є базою для нарахування ЄСВ.

Під час карантину працюєте у приміщенні установи? Дотримайтеся порад від Держпраці

Стосовно ПДФО, то за пп. 165.1.19 ПКУ, до оподатковуваного доходу платника податку не включаються кошти або вартість майна (послуг), які надаються як допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку або члена сім'ї фізособи першого ступеня споріднення, дитини, яка перебуває під опікою або піклуванням платника податку. Все це за умови документального підтвердження витрат, пов'язаних із наданням зазначеної допомоги (у разі надання коштів). А це означає, що ПДФО в даному випадку також сплачуватись не буде.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
83350

ЄСВ 2024

Граничні розміри ЄСВ у 2024 році двічі змінювалися через збільшення мінімальної зарплати. Це впливає на мінімальний та максимальний розмір ЄСВ у II-IV кварталах 2024 року. Розглянемо, що таке єдиний соціальний внесок, як змінюється ЄСВ у 2024 році та які новації з ЄСВ слід очікувати.
30289

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді