Гнучкий режим як форма організації робочого часу при карантині

Закон №540 вніс суттєві зміни у трудове законодавство України та надав більш детальне роз’яснення такій формі організації праці, як гнучкий режим.

БЕЗПЛАТНИЙ семінар Антикризові заходи: як діяти установі, аби уникнути порушень.

Гнучкий режим як форма організації робочого часу при карантині

Згідно з визначенням поняття гнучкого режиму робочого часу, він може бути встановлений у вигляді індивідуального графіку роботи як для окремого працівника, так й групи працівників. І цей графік буде відрізнятися від загальноприйнятого на підприємстві, в установі.

Антикризові заходи та оплата роботи в умовах карантину

Про такий графік роботи можна домовитись, як при прийнятті на роботу, так і згодом - на визначений строк або безстроково, в усній або письмовій формі.

Регулюється гнучкий графік правилами внутрішнього трудового розпорядку на підприємстві.

Такий режим роботи є альтернативним, і може використовуватися в особливих випадках, таких як, наприклад, карантин.

Складається робочий час працівника при гнучкому графіку роботи з наступних частин:

  • фіксований час, протягом якого працівник обов'язково повинен бути присутнім на робочому місці та виконувати свої посадові обов'язки;
  • змінний час, протягом якого працівник на власний розсуд визначає періоди роботи в межах встановленої норми тривалості робочого часу;
  • час перерви для відпочинку та харчування.

Гнучкий режим як форма організації робочого часу при карантині
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Баланс робочого часу — 2020 стане у пригоді, щоб правильно скласти графіки роботи на наступний рік та спланувати фонд заробітної плати. Дізнайтеся про можливе перенесення робочих днів у 2020 році та скачайте Баланс робочого часу на 2020 рік.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Норми робочого часу 2024 для «шестиденки»

Верховна Рада та Президент знов подовжили дію воєнного стану – тепер до 11 серпня 2024 року. Отже тримайте норми тривалості робочого часу та виробничий календар на 2024 рік для шестиденного робочого тижня. З’ясуйте, які норми діють під час воєнного стану.
18478

Норми робочого часу 2024 для «п’ятиденки»

Після подовження воєнного стану до 11 серпня 2024 року тримайте оновлений розрахунок норм тривалості робочого часу на 2024 рік. Норми робочого часу 2024 розраховані для п’ятиденного робочого тижня.
52409

Документальне оформлення підсумованого обліку робочого часу

Досить поширені ситуації, коли з огляду на режим роботи та процеси в установі неможливо встановити звичайний 8-годинний робочий час. У цьому випадку на допомогу приходить підсумований облік робочого часу. Що це означає, де застосовується та як правильно здійснити документальне оформлення – читайте далі у статті.
13040

Гнучкий режим роботи

Гнучкий режим роботи може бути як тимчасовим, так і на постійній основі. Які особливості такого трудового розпорядку, як запровадити гнучкий режим роботи та вести облік робочого часу. Ці та інші пов’язані питання – у консультації.
10362

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді