Працюючий пенсіонер: як перевести на дистанційну работу або у відпустку на період дії карантину

Теми:
Люди від 60 років зараз мають перебувати вдома. Також вони мають утримуватися від контактів з іншими особами, окрім тих, з якими вони спільно проживають. Як бути роботодавцю у цьому випадку?

-40% на вартість навчання Антикризові заходи та оплата роботи в умовах карантину

За рекомондаціями Уряду залишатися вдома мають усі особи, які досягли 60-річного віку. Виключення можуть бути в тому разі, якщо людина працює на підприємствах критичної інфраструктури та здійснює заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19 і не може працювати віддалено. Тоді вона маєте неухильно дотримуватися рекомендацій по масочному режиму, соціальній дистанції в 1,5 метра, наявності посвідчення особи та посвідки з місця роботи. У всіх інших випадках роботодавець має перевести вас у режим віддаленої роботи у визначеному вами місці самоізоляції.

Відповідно до законодавства, звільнення у період дії карантину заборонено. Працівник може претендувати на відпустки — оплачувану або без збереження заробітної плати, або на дистанційну роботу.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді