Санкції для 1С: чи будуть продовжені?

Зареєстровано проект Постанови про продовження дії санкцій на програмні продукти російських розробників.

Зразок посадової інструкції бухгалтера

Санкції для 1С та інших російських програм: чи будуть продовжені?

Рада зареєструвала проект Постанови "Про схвалення пропозицій щодо продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" від 09.04.2020 р. № 3319.

У разі його схвалення на розгляд РНБО внесуть пропозицію щодо продовження строку застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), відповідно до рішення РНБО від 28.04.2017 р., яке було введено в дію Указом Президента України від 15.05.2017 р. № 133/2017.

З 17 травня 2017 р. цими рішеннями було встановлено санкції РНБО щодо розробників "1С", "Парус", ABBYY, "Яндекс", "Вконтакте", "Мейл.ру" строком на 3 роки.

А тепер вирішується питання про продовження цих санкцій, термін дії яких скоро закінчується.

Крім цього, СБУ також пропонує продовжити санкції щодо російських соціальних мереж "Одноклассники" та "ВКонтакте" ще на 3 роки. Відповідні пропозиції Голова СБУ вніс до РНБО.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Списання кредиторської заборгованості бюджетних установ

Кредиторська заборгованість – не завжди показник прогалин у діяльності установи. Інколи складається так, що віддавати борг просто нікому й він продовжує «висіти» на балансі. Як правильно провести списання кредиторської заборгованості? Відповідаємо.
15292

Коди економічної класифікації видатків бюджету: інструкція застосування

Мінфін регулярно оновлює інструкцію зі застосування КЕКВ. Це зумовлює проблеми в установах, адже вони планують видатки у кошторисах за старими КЕКВ, а проводити їх потрібно вже за новими. Актуальні коди економічної класифікації видатків бюджетних установ 2024 року та їх застосування – у цьому огляді.
328518

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді