Електронний підпис на ID-картках: коли він знадобиться?

З лютого 2020 року громадяни від 18 років, можуть безкоштовно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) на ID-картку.

Як запровадити дистанційну роботу

Електронний підпис на ID-картках: коли він знадобиться?

Завдяки КЕП на ID можна отримувати адмінпослуги, укладати угоди, здійснювати банківські операції, оформлювати доручення онлайн.

Варто відмітити, що КЕП гарантує конфіденційність. Код доступу до нього (ПІН2) знає виключно громадянин. Без коду жодна інша особа не може отримати підписану вами інформацію. А скопіювати КЕП з ID-картки на флешку чи інший електронний носій неможливо.

COVID-19: антикризові зміни — 2

Для того, щоб скористатися КЕП на ID потрібно мати зчитувач інформації, який підключається до ПК чи смартфону з підтримкою технології NFC та програмне забезпечення відповідно для вашої платформи – Windows, MacOS, Android чи IOS.

Але вже влітку усі власники смартфонів з технологією NFC зможуть використовувати такий підпис через додаток Дія. Це буде набагато зручніше.

Щоб отримати КЕП на ID необхідно записатись по телефону у АЦСК Міністерства внутрішніх справ і при візиті туди особисто не забути вдягнути маску.

вебінар про перевірки ревізорів

Статті за темою

Усі статті за темою

Звіт ЄСВ: зразок заповнення та бланк

Звіт ЄСВ – так до сих пір часто називають Податковий розрахунок, що містить дані не лише про ЄСВ, але й про ПДФО та військовий збір. До вашої уваги склад Звіту ЄСВ і приклади заповнення окремих його додатків. На що слід звернути увагу, аби не помилитися?
145824

Як скласти акт приймання-передачі товару

Акт приймання-передачі товару – це документ, який складається у довільній формі та посвідчує факт передачі товару від постачальника до покупця, у т.ому числі й постачання товару. Підкажемо, коли усе таки потрібно складати саме його і як це зробити правильно.
54671

Мінімальна зарплата 2025

Мінімальна зарплата 2025 встановлена у законопроекті № 12000 «Про Державний бюджет України на 2025 рік». Розмір МЗП з 1 січня 2025 року остаточно буде затверджено у держбюджеті.
3278

Призупинення дії трудового договору: що в Податковому розрахунку

З консультації дізнаєтеся, чи зазначати в Додатку Д5 реквізити наказу про призупинення дії трудового договору, як заповнити при цьому Додатки Д1 та 4ДФ, а також, як бути з ЄСВ з мінімальної бази
15984

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді