Статистика безробіття: скільки працівників втратили роботу через коронавірус?

З початку дії карантину 1-1,3 млн українців втратили роботу і на сьогодні загальна кількість безробітних становить 2,5-2,8 млн людей.

СКАЧАТИ Календар подання статистичної звітності 2020

Статистика безробіття: скільки працівників втратили роботу через коронавірус?

Про це заявив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков. Він зазначив, що сьогодні рівень безробіття становить 13,7-15,4%, і це найвищий показник за останні 15 років.

У першу чергу роботу втратили ті, хто неформально працював у галузях, діяльність яких було зупинено на час карантину – це близько 1 млн людей. Всього в «зупинених» галузях працювали близько 4 млн людей. Також в більшості випадків роботу втратили ті працівники, які не змогли добиратися на роботу через зупинку пасажирського сполучення.

Проведене Торгово-промисловою палатою опитування компаній показує, що 26% з них планують скорочення персоналу, ще 30% не ухвалили остаточне рішення.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді