Податкова накладна з ПДВ-пільгою: як правильно складати

В Інформаційному листі № 10 ДПС роз’яснила особливості складання податкової накладної на постачання товарів, що підпадають під дію Переліку №224.

Скачати податкову накладну за новою формою

Податкова накладна з ПДВ-пільгою: як правильно складати

Під час складання такої податкової накладної необхідно:

  • у верхній лівій частині податкової накладної у графі "Складена на операції, звільнені від оподаткування" робиться помітка "Без ПДВ";
  • у графі 8 розділу Б (таблична частина) податкової накладної вказується код ставки податку "903";
  • у графі 9 зазначається код пільги, визначений Довідником пільг. Згідно з Довідником № 98/2 станом на 02.04.2020 р. для операцій з постачання товарів, включених до Переліку № 224, застосовується код пільги 14060544.

У випадку, якщо у платника відсутня можливість зареєструвати в ЄРПН податкову накладну з зазначенням у графі 9 коду пільги 14060544, платник податку у графі 9 має можливість проставити умовний код "99999999".

У разі одночасного постачання товарів, включених та не включених до Переліку № 224, платник має складати окремі податкові накладні – для пільгових і непільгових товарів.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Плата за землю: приклад заповнення декларації

Землекористувачі чи орендарі земельних ділянок мають подавати до ДПС звітність з плати за землю – податкову декларацію. Податкова декларація з плати за землю – покрокова інструкція заповнення й зразок. Також знайдете про застосування звільнення від плати за землю під час війни та його декларування.
47491

Податковий розрахунок з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Зарплатний звіт – це об’єднаний звіт з ЄСВ, ПДФО та військового збору. У даній консультації приділимо більше уваги загальним питанням, заповненню основної частини звіту та тих додатків, які стосуються ЄСВ. Також тут можна скачати бланк звіту, його додатків та зразки їх заповнення.
85209

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді