Цифровізація держпослуг: на службі у суспільства

Переведення державних послуг в режим онлайн-підтримки – це найбільш ефективний інструмент в умовах карантину.

Оновлений довідник програмної класифікації для використання у 2020 році

Цифровізація держпослуг: на службі у суспільства

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-брифінгу з впровадження цифрового ID-паспорта та біометричного закордонного паспорта громадянина у мобільному застосунку «Дія».

Він відзначив, що на порталі державних послуг «Дія» вже доступні перші соціально важливі онлайн-послуги для громадян та низка пріоритетних послуг для бізнесу.

За допомогою порталу можна розпочати бізнес, оформити низку ліцензій, дозволів чи отримати витяги з реєстрів. Загалом на порталі наразі реалізовано 27 публічних послуг онлайн, а скоро їх кількість зросте до 50.

Аби українці могли повноцінно користуватися перевагами державних послуг онлайн, які особливо затребувані в умовах карантину, запроваджено 7 онлайн-курсів, серед яких «Цифрові навички для вчителів», «Цифрова грамотність державних службовців» та «Оплата комуналки онлайн» тощо.

В плані Уряду до 2024 року забезпечити громадян можливістю 100% державних послуг та сервісів отримувати онлайн.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді