Протокол про адмінпорушення: планують удосконалити процедуру складання

13 квітня 2020 року ВРУ зареєструвала Законопроект №3327, за яким пропонується внести зміни до порядку складення протоколу про адміністративне порушення.

Калькулятор штрафів

Протокол про адмінпорушення: планують удосконалити процедуру складання

Законопроект детальніше визначає перелік відомостей про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності. Зокрема, відповідними змінами виключаються проблемні питання, пов’язані з отриманням персональних даних про таку особу.

Крім того, законопроект спрощує процедуру складання протоколу про адміністративне правопорушення, у разі:

  • відмови особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, від підписання протоколу,
  • відмови такої особи з’явитися до місця складання протоколу для його підписання.

Проект закону зобов’язує особу, яка складає протокол, додавати до протоколу докази направлення особі, яка не була присутня при складанні протоколу, пропозиції прибути до місця складання протоколу для його підписання та отримання одного примірнику протоколу.

Крім того встановлюється право уповноважених осіб збирати та надавати інформацію із персональними даними фізичної особи з метою складання протоколів про адміністративні правопорушення.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді