Нецільова благодійна допомога: в якому розмірі не оподатковується ПДФО?

Розмір такої допомоги не має перевищувати граничного розміру доходу, визначеного ПКУ і встановленого на 1 січня кожного року.

Зразок наказу про надання матеріальної допомоги

Нецільова благодійна допомога: в якому розмірі не оподатковується ПДФО?

Тож до оподатковуваного доходу не включається сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами – юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року.

Сукупно її розмір не має перевищувати суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим п.п. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ, встановленого на 1 січня такого року.

Визначений відповідно до цієї норми граничний розмір доходу складає: у 2018 році – 2470 грн., у 2019 році – 2690 грн., у 2020 році – 2940 гривень.

вебінар індексація зарплати

Статті за темою

Усі статті за темою

Матеріальна допомога на оздоровлення: про головне

Матеріальна допомога на оздоровлення працівникам бюджетних установ зберігається й у 2024 році. Хто має право на таку матеріальну допомогу, як її оформити, розрахувати й оподаткувати – у цьому огляді.
312430

Виплата матеріальної допомоги на оздоровлення державним службовцям

Допомога на оздоровлення є додатковим бонусом для тих, хто працює в бюджетній сфері. Умови її виплати в кожній галузі різняться. Має свої особливості і виплата допомоги на оздоровлення державним службовцям.
84111

Розрахунок грошової допомоги при виході у відпустку

Які виплати, надбавки та доплати включати у розрахунок матеріальної допомоги на оздоровлення. Розрахунок грошової допомоги держслужбовцям та іншим бюджетникам при виході у відпустку – тема даної консультації.
29814

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді