COVID-19: яких правил дотримуватись при роботі, пов’язаній з пересуванням

Держпраці дала основні рекомендації щодо профілактики зараження коронавірусом для громадян, робота яких має пересувний характер.

КОРОНАВІРУС: коли потрібна захисна маска

COVID-19: яких правил дотримуватись при роботі, пов’язаній з пересуванням

Такі працівники попадають в підвищену зону ризику. Тому поряд із забезпеченням працівників необхідними засобами захисту важливим залишається питання проведення широкої роз’яснювальної роботи з працівниками, що мають роз’їзний характер роботи та часто перебувають у відрядженнях.

Які медзаклади матимуть підтримку від держави

Основними рекомендаціями для запобігання поширенню вірусу серед працівників з роз’їзним характером роботи є:

  • наскільки можливо уникати контакту з людьми, привітальних обіймів і рукостискань. Рекомендована відстань, на якій працівник має триматися від інших людей складає не менше 1,5 м;
  • застосування «безконтактного» надання послуг, а також максимальне виключення необхідності тісного контакту з людьми;
  • під час надання послуг необхідно обмежувати контакти з поверхнями, до яких часто торкаються;
  • в громадських місцях або місцях, де важко вжити заходів соціального відсторонення, носити маски та рукавиці, також періодично їх змінювати;
  • періодично протягом дня обробляти руки дезінфекційними засобами або мити їх із милом не менше 20 с;
  • дезінфікувати особисті речі (телефони, гаджети, сумки тощо), поверхні службового транспортного засобу (особливо, якщо він спільний) на початку та в кінці зміни;
  • витирати ручки (маркери) та інші поверхні що використовуються для підпису після кожного користування;
  • застосовувати одноразові серветки для чищення та дезінфекції;
  • контролювати прояви симптомів та проводити заміри температури тіла двічі на день.

⚡️ УВАГА!!! Знижка на передплату «Головбух: Бюджет» до 40%!

У разі прояву симптомів зараження працівники повинні повідомити роботодавця, залишатися вдома і самоізолюватися, телефонувати до закладу охорони здоров’я або місцевого управління охорони здоров’я, надаючи їм детальну інформацію про свій стан здоров’я.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Відрядження в бюджетних установах: оформлення та оплата

Відрядження оплачуються відповідно до умов колективного чи трудового договору. Про останні зміни в оплаті відряджень у бюджетних установах. Про порядок оформлення й оплати відряджень, з прикладами розрахунків – у цьому огляді.
153066

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
74911

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22056

Доповідна записка – бланк та зразок

✔️Доповідна записка – це документ, який інформує керівника вищого рівня щодо ситуації, яка склалася, певні події, результати роботи. Як скласти доповідну записку? Які є вимоги щодо її змісту? Наведемо зразки для різних робочих ситуацій.
94205

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді