Погашення держборгу: вплив валютних коливань

За даними НБУ через валютні коливання девальвація гривні по відношенню до дол. США в березні 2020 року склала 12,4%. На цьому фоні, в березні 2020 року сукупний державний борг України в еквіваленті в національній валюті зріс на 10,1%, а в еквіваленті в іноземній валюті зменшився на 3,6%.

Держбюджет-2020: дев’ять таблиць для розрахунків

Погашення держборгу: вплив валютних коливань

За звітний період витрати з погашення державного боргу склали 9,6 млрд грн, у тому числі Україна погасила кредит у розмірі 200 млн канадських доларів (141,8 млн дол. США), який був виданий Канадською експортною агенцією в 2015 році. Кредит було залучено строком на 5 років за ставкою 1,43% для стабілізації економіки України.

Видатки державного бюджету з обслуговування державного боргу становили 20,1 млрд гривень.

З метою забезпечення стабільності державних фінансів серед зовнішніх джерел фінансування пріоритетом для Міністерства фінансів залишається співпраця з міжнародними фінансовими організаціями та країнами-партнерами.

За інформацією з Урядового порталу

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55372

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді