Порушення норм пожежної безпеки: що чекає на підприємство?

При порушенні правил та норм пожежної безпеки на підприємстві говорити про його повне або часткове зупинення можна лише за рішенням адміністративного суду, якщо це є крайньою необхідністю та лише за умови неусунення виявлених недоліків.

Калькулятор штрафів

Порушення норм пожежної безпеки: що чекає на підприємство?

Центральний орган виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки, реалізовує контроль шляхом проведення планових та позапланових перевірок відповідно до закону.

В разі виявлення порушень центральний орган має звернутися до адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у вигляді повного або часткового зупинення до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки роботи підприємства.

Суд, після визначення правомірності знайдених порушень, робить висновок щодо заходів по усуненню недоліків підприємством. І лише в разі їх неусунення може постати питання про часткове або повне зупинення його діяльності.

Порушення норм пожежної безпеки: що чекає на підприємство?
Ірина Житковаголовний редактор Експертус Кадри
Баланс робочого часу — 2020 стане у пригоді, щоб правильно скласти графіки роботи на наступний рік та спланувати фонд заробітної плати. Дізнайтеся про можливе перенесення робочих днів у 2020 році та скачайте Баланс робочого часу на 2020 рік.

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Перевірки Держпраці у 2024 році

У період дії правового режиму воєнного стану планові контрольні заходи не проводять. Стосується це і Держпраці. Але не все так просто та однозначно.
5741

Що робити, коли ревізори вважають незаконною передплату бухгалтерського видання

Отримайте поради від колишнього ревізора: ☑️ Як проаналізувати претензії? ☑️ Які аргументи підготувати? ☑️ Як надати письмове пояснення? 📝 Скачайте зразок пояснення ревізорам.
4895

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді