Лікарняні від ФСС: як виплачують в період карантину?

Зазвичай строк виплати складає не більше 10 робочих днів з моменту прийняття Фондом заяви-розрахунку. Але сьогодні через недоотримання частки ЄСВ від плану строк фінансування складає близько 15 робочих днів, тобто затримка у виплатах становить 5 робочих днів.

6 готових прикладів розрахунків, коли лікарняний — із «підступом»

Лікарняні від ФСС: як виплачують в період карантину?

Допомога по тимчасовій непрацездатності – це оплата за лікарняними листками, яка повністю або частково компенсує працюючим втрачений заробіток за час лікування.

Її розмір прямо залежить від тривалості страхового стажу та складає від 50% середнього доходу (якщо стаж до 3-х років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).

Отримати виплату можна, передавши листок непрацездатності своєму роботодавцю – зробити це потрібно упродовж не більш ніж 12 місяців з дня відновлення працездатності.

Роботодавець розраховує суму допомоги, після чого оформлює та передає відповідну заяву-розрахунок на фінансування до Фонду соціального страхування України. Це має бути зроблено не пізніше 5 робочих днів після прийняття рішення комісією.

Саме від дати подачі до Фонду заяви-розрахунку залежить час виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності. Дізнатись її можна в робочому органі ФССУ за телефонами: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/uk/authorityInfo/map, чи за номерами гарячих ліній: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/968493

Зазвичай строк виплати складає не більше 10 робочих днів з моменту прийняття Фондом заяви-розрахунку. Однак, сьогодні через недоотримання частки ЄСВ від плану строк фінансування складає близько 15 робочих днів, тобто затримка у виплатах становить 5 робочих днів. Усі вони здійснюються у повному обсязі.

За інформацією з сайту ФССУ

меми про бухгалтерів

Працюйте, відпочивайте й не забувайте, що поки ціни у відпустці – працюють знижки на передплату е-журналів «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата».

Поспішайте – даруємо 2000 грн на передплату.

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок середньої заробітної плати – експертні приклади на 2024 рік

Розрахунок середньої заробітної плати потрібен для відпускних, відрядження, вихідної та матеріальної допомоги, декретних та лікарняних. Переконатися, що всі розрахунки проведені правильно, допоможуть наші приклади.
237453

Оплата електронного лікарняного в бюджетній установі: алгоритм

Розглянемо, як здійснюється оплата е-лікарняного за рахунок роботодавця і які основні моменти потрібно врахувати бухгалтеру, якщо оплата лікарняного здійснюється в межах перших 5 днів тимчасової непрацездатності.
12930

Довідка про трудовий та страховий стаж

Отримати довідку ПФУ про трудовий та страховий стаж можуть і працівник, і роботодавець. Розкажемо, як це зробити онлайн, як рахувати стаж за цією довідкою.
22054

Листок непрацездатності – порядок заповнення та зразок

Листок непрацездатності: ➤ лист непрацездатності – бланк ➤ лист непрацездатності – зразок заповнення ➤ інструкція заповнення ➤ листок непрацездатності – зміни 2024 року ➤ як правильно оплатити лікарняний за листком непрацездатності.
65359

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді