Закупівля газу: Укрзалізниця призупинила процедуру через масові скарги учасників

АТ "Укрзалізниця" призупинило проведення закупівлі понад 113 мільйонів кубометрів газу через перехресні скарги трьох учасників тендеру до Антимонопольного комітету.

Електронний сервіс «Єдиний закупівельний словник»

Закупівля газу: Укрзалізниця призупинила процедуру через масові скарги учасників

У рамках тендеру на постачання газу по кожному з 5 лотів до аукціону було допущено від 4 до 5 учасників. Відхилено лише одну пропозицію по одному лоту. Натомість, напередодні аукціону від компаній почали надходити перехресні скарги з вимогами виключити одне одного. На думку посадовців «Укрзалізниці» це може свідчити про змову та навмисний саботаж тендеру з боку учасників ринку.

За словами директора з питань закупівель АТ «Укрзалізниця» Сергія Довгаленка, тендер на закупівлю газу був оголошений у системі ProZorro ще у грудні 2019 року. Тендерна документація пройшла численні оскарження в Антимонопольному комітеті та відповідні коригування, проводилися зустрічі з учасниками ринку та залучалися незалежні експерти.

За інформацією з сайту прес-служби Укрзалізниці

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
4138

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
35642

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
6081

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
29809

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді