Заходи по стабілізації цін: відтепер підвищення вартості протиепідемічних товарів треба декларувати

Теми:
Вже з 18 травня 2020 року роздрібні торговці соціально значущими товарами та товарами протиепідемічного призначення будуть декларувати зміни роздрібних цін при їхньому підвищенні на 5% і більше.

ЗРАЗОК відомості видачі/повернення масок і респіраторів

Заходи по стабілізації цін: відтепер підвищення вартості протиепідемічних товарів треба декларувати

Стосуватиметься це товарів продуктового набору та медичного призначення, зокрема: парацетамол, антисептики для рук і шкіри; медичні маски і т.д.

Декларувати зміну роздрібних цін на товари суб'єкт господарювання буде при збільшенні роздрібної ціни на товар порівняно з роздрібною ціною на дату набрання чинності Постановою № 341 або з попередньо задекларованою роздрібною ціною:

  • на 15% і більше - за 30 днів до початку застосування роздрібної ціни, яку декларують, без урахування дня декларування;
  • на 10% і більше, але менше ніж 15%, - за 14 днів до початку застосування роздрібної ціни, яку декларують, без урахування дня декларування;
  • на 5% і більше, але менше ніж 10%, - за три дні до початку застосування роздрібної ціни, яку декларують, без урахування дня декларування.

Декларуватимуть зміну роздрібних цін на товари в електронному вигляді шляхом подання відомостей до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт з використанням КЕП.

тест для бухгалтерів

Статті за темою

Усі статті за темою

Корисність основних засобів: оцінка, проводки

Переоцінка та зменшення корисності основних засобів – бухгалтер стикається з цими поняттями у своїй роботі. Як оцінити корисність основних засобів та відобразити в обліку втрати/вигоди від зменшення/відновлення корисності ОЗ – експерт підкаже.
4140

Зарплатні відомості – ЗРАЗКИ та бланки

У консультації – про оформлення зарплатних документів, зразки зарплатних відомостей, а також про відповідальність фінансову, адміністративну, дисциплінарну, кримінальну при нарахуванні зарплати.
55373

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді